Hem     Erbjudanden     Kurser     Reiki     Kristallhealing     Tarot     Astrologi     Priser     Kontakt     Gästbok

 

TAROT

Under en tarotkonsultation går jag igenom sådant som kan vara viktigt för dig att veta just nu. Därefter gör jag en läggning för ca 1 år framåt. Hur det ser ut vad gäller kärlek, hälsa, arbete, ekonomi, personlig utveckling och mycket annat. Har du särskilda frågor lägger jag för det också.

Jag ser på en kortläggning mer som en vägledning än som en orubblig spådom. Utifrån där du står idag kan du alltid göra val som leder dig in på olika vägar, vissa bättre och vissa sämre. Min önskan är att hjälpa dig att hitta de vägar som ser bra ut för dig och din utveckling men sen är det alltid upp till dig att ta besluten. 

Tarotläggning via mail

Vill du ha en läggning på distans kan du få det genom mail. Skriv då gärna dina födelseuppgifter om du vet dem. År, datum, klockslag, plats. Undrar du över din relation med någon annan är det till stor hjälp om du har även den personens födelseuppgifter. Astrologi är mycket bra komplement till tarotläggningen.

Kurser i Tarot

På en grundkurs lär du dig allt om Tarotkortens betydelser och grundmening. Du behöver inte ha någon förkunskap endast viljan och lusten att lära dig.
Kursen passar också för dig som redan kan litegrann men som kanske vill få nya infallsvinklar. Du lär dig enkla läggningar som kan vara bra att starta med för nybörjaren.

Att lägga och tolka tarot handlar naturligtvis mycket mer om att låta intuitionen samverka med korten än om att lära sig citera tolkningstexter ur en bok. Men liksom en musiker behöver känna till en melodis
grunduppbyggnad för att sen kunna göra en bra improvisation, är det också av vikt för tarottolkaren att förstå grundsymboliken i varje kort.
Grunden är alltid det vi måste ha att stå på innan vi kan bygga vidare utifrån egna visioner.

Tarotkorten

Tarotleken består av 78 kort som är indelade i Stora Arkanan (Major Arcana) och Lilla Arkanan (Minor Arcana). Arcana betyder hemlighet.
Stora Arkanan består av 22 kort som man kan kalla för "Den större hemligheten" och handlar om större universella skeenden, djupgående och omdanande krafter, själens väg, ditt inre, ödesstyrda skeenden medan Lilla Arkanans 56 kort mer pekar på var och hur detta utspelar sig i det världsliga livet.
Leken innehåller också 16 hovkort som ofta beskriver andra människor i din omgivning eller delpersonligheter av dig själv. 
  
Därtill är tarotleken, precis som våra vanliga kortlekar, uppdelad i 4 sviter (element)
:
Eldsviten = Stavar, Vatten = Bägare, Jord = Mynt, Luft = Svärd.
Dessa fick senare sin motsvarighet i klöver, hjärter, ruter och spader.

Den tarotleken jag mest använder mig av är Crowleys Thoth Tarot. Det är inte nödvändigt att du har just den leken till kursen, men någon av de vanligare motiven på korten är att föredra när vi lär in symboliken.

Anmälan

Anmälningsavgiften till kurserna är 300 kr som sätts in på pgnr 157 95 88-3 senast en vecka  innan kursdatum.  Anmälningsavgiften är bindande och betalas inte tillbaka om det återstår mindre än en vecka till gällande kursdatum. 
Skulle någon kurs ha för få deltagare och därav bli inställd betalas givetvis avgiften tillbaka.
Resterande belopp kan betalas på plats eller även det sättas in på mitt plusgiro.
Kurserna hålls i Uddevalla.
Är ni två eller flera som önskar gå en kurs kan ni kontakta mig så kan vi tillsammans hitta datum som passar både er och mig.

 

Innehar F-skattesedel.